אנשים פונים אל המוסד לביטוח לאומי לשם קבלת קצבת נכות, אך אינם מודעים למשמעות האמתית של אחוז נכות ביטוח לאומי. אותם אחוזי נכות נקבעים על פי רמת הפגיעה של המבוטח, על פי רמת תפקודו, ומי שאמון על קביעת אחוז נכות ביטוח לאומי, הם הנציגים של המוסד והרופאים.
כמובן, לא תמיד ההחלטה לגבי שיעור אחוזי הנכות הינה מוצדקת, או אז המבוטח נאלץ להילחם עם הביטוח לאומי לשם העלאת הקצבה. מכיוון שמורכב וסבוך להתמודד מול המוסד לבד, כדאי לפנות לעו"ד לשם ייעוץ וייצוג בוועדות הרפואיות.
כיצד מגישים בקשה?
לצורך קביעת אחוזי נכות ביטוח לאומי, יש להגיש בקשה מסודרת (להלן התביעה) על מנת שזה יכיר באחוזי הנכות. כל מי שרוצה לקבל אחוז נכות, יגיש טופס אותו עליו למלא לשם תביעת הכרה בו כנכה, ולאחר מכן מגיע שלב ההחלטה על אחוזי נכות ביטוח לאומי. בנוסף לטופס, מי שמעוניין שיכירו בו כנכה, גם בשל
אובדן כושר עבודה, יהיה עליו לצרף לתביעה את כל המסמכים הרלוונטיים, וכל אישור אחר הקשור אליה, בכדי שוועדת הביטוח הלאומי תכיר בו כנכה, ולאחר מכן תקבע אחוז נכות ביטוח לאומי.
מי קובע אחוזי נכות?
אחוז נכות ביטוח לאומי נקבע על ידי הרופאים הנוכחים בוועדה הרפואית. על הרופא לזהות במדויק, מאילו מחלות סובל התובע, מהן מגבלותיו, רמת תפקודו, ועל פי הנתונים הללו לקבוע אחוז נכות ביטוח לאומי. הרופא מחויב לפעול על פי החוקים של המוסד, בכל הקשור אל אחוז נכות. בספר של הביטוח הלאומי, מפורטים אחוזי הנכות הנוגעים לסוגי מחלות שונות וכך גם נקבעים אחוזי נכות ביטוח לאומי בגין ליקויים גופניים ונפשיים, ובנוסף קיימת התייחסות לתחום אובדן כושר עבודה. מן הסתם, אחוזי נכות של אלה שאיבדו את יכולתם להשתכר, אמורים להיות גבוהים יותר, בכדי שיוכלו להתקיים.
מה קורה כאשר סובלים מכמה מחלות גם יחד?
במקרים בהם אדם סובל מכמה מחלות והוא רוצה לתבוע את המוסד לביטוח לאומי, לשם קביעת אחוזי נכות, לכל סוג של ליקוי, רופאי הוועדות יקבעו את אחוז הנכות, כאשר לאחר מכן, נעשה שקלול.
מיהם התובעים העיקריים?
בין תובעי קצבת נכות, כדאי לציין עקרות בית שסובלות מנכות כלשהי, הסובלים מלקויות ונכויות וגם אנשים שעובדים למחייתם. והיה ונקבעו למבוטח 40% נכות, יבדקו לאחר מכן האם איבד את כושר עבודתו ובשל כך איננו יכול עוד להשתכר. גם עקרות בית להן נקבעו אחוזי נכות בשיעור של 50%, תיבדקנה לאחר מכן רמת תפקודן.
על פי המוסד לביטוח לאומי נקבעים אחוזי נכות בשיעור של 60%, 65%, 74% ולבסוף 100% נכות.
מה עושים כשרוצים לערער על החלטת המוסד לביטוח לאומי?
משרד עו"ד דורין מנו בן שמעון, מעסיק עורכי דין הבקיאים היטב בתחום של תביעת קצבת נכות, וכל הקשור למיצוי זכויות המגיעות לכם. לעיתים הוועדות קובעות שיעור אחוזי נכות נמוכים ללא כל הצדקה, ויש לערער על ההחלטה. לשם כך אנו נמצאים כאן בשבילכם! צרו עמנו קשר!