072-33-80-757
לקבלת ייעוץ ראשוני חייגו
או מלאו פרטיכם בטופס
ונחזור בהקדם
כאשר עובד נפגע בתאונת עבודה הוא זכאי להגיש תביעה להכרה ובהמשך לקביעת דרגת נכות מעבודה במוסד לביטוח לאומי וזאת ללא כל קשר לשאלה מי אשם בתאונה - ראו הרחבה במאמרנו תאונת עבודה במוסד לביטוח לאומי.

פעמים רבות עומדת לעובד גם האפשרות להגיש תביעה נגד המעביד ו/או את חברת הביטוח המבטחת אותו בפוליסת חבות מעבידים, בגין הנזק שנגרם לו אולם אז יהא על העובד להוכיח כי האשם לתאונה רובץ על כתפיו של המעביד.

חשוב להדגיש כי תביעה נגד המעביד, ככל ויש מקום להגישה, לא באה כתחליף לתביעה מול המוסד לביטוח לאומי אלא בנוסף אליה וכן כי העובד לא יקבל פיצוי כפול (גם מהמעביד וגם מהביטוח הלאומי), ומהפיצויים שיקבל במסגרת תביעתו כנגד המעביד, ככל ותתקבל, יקוזזו התגמולים שקיבל מהמוסד לביטוח לאומי.
 

העילה המשפטית בגינה נתבע את המעביד

העוולה העיקרית הינה עוולת הרשלנות הקבועה בסעיפים 35 – 36 לפקודת הנזיקין (נוסח חדש), תשכ"ח – 1968 (להלן: "הפקודה").
במסגרת עוולה זו על העובד להוכיח כי המעביד ביצע מעשה ו/או מחדל שאדם סביר לא היה עושה באותן נסיבות כגון : לא צייד את העובד בכלים ו/או ציוד מתאים מתאימים לביצוע העבודה, נקט בשיטות עבודה פסולות ו/או מיושנות, סיפק לו ציוד לא תקין, לא הדריך אותו באשר לדרך הנכונה והבטוחה לבצע את העבודה, לא קבע נהלים לביצוע העבודה ו/או לא וידא כי הנהלים מיושמים, לא סיפק לעובד אמצעי מיגון כגון: קסדה משקפיים וכיוצ"ב. 
 

תביעה נגד המעביד ברשלנות
 

תביעה נגד המעביד
מספר דוגמאות ממשרדנו:
  • עובד נפל מסולם ושבר את רגלו – משרדנו טען והוכיח כי המעביד התרשל עת סיפק לעובד סולם ישן ולא תקין והעובד זכה בתביעתו.
     
  • עובד איבד את האצבע ה – II של כף ידו הימנית שנחתכה ממכונת גריסה של קרטונים– משרדנו טען והוכיח כי המעביד התרשל עת המכונה היתה תקולה וכן לעניין שיטת העבודה שהנהיג והעובד זכה בתביעתו.
     
  • עובדת מטבח באחד מבתי החולים בארץ התבקשה לחלק את המזון באמצעות עגלות כבדות אותן היה עליה לסחוב למרחק רב ובאחת הפעמים חשה כאב חד בגבה מה שהוביל בסופו של דבר למגבלת תנועה ולנכות – משרדנו טען והוכיח כי המעביד התרשל עת נקט בשיטת עבודה פסולה ולא בטיחותית ובמקום לשנע את המזון באופן מיכני הורה על שינוע ידני.
עוולה נוספת בגינה ניתן לתבוע את המעביד הינה הפרת חובה חקוקה הקבועה בסעיף 63 לפקודה אשר מחייב קיומם של מספר תנאים:
  • קיימת חובה המוטלת על המזיק מכוח חיקוק;
  • החיקוק נועד לטובתו או להגנתו של הניזוק;
  • המזיק הפר את החובה המוטלת עליו;
  • ההפרה גרמה לניזוק לנזק;
  • הנזק שנגרם הוא מסוג הנזק שאליו התכוון החיקוק.
דוגמאות לחוקים המסדירים את חובות המעביד ואשר נועדו לטובתו ו/או להגנתו של העובד : פקודת הבטיחות בעבודה (נוסח חדש), התש"ל – 1970; חוק ארגון הפיקוח על עבודה, תשי"ד – 1954 והתקנות שהוצאו מכוחו: תקנות ארגון הפיקוח על העבודה (מסירת מידע והדרכת עובדים), התשמ"ד – 1984; תקנות ארגון הפיקוח על העבודה (ממונים על בטיחות), התשנ"ו – 1996, ועוד.

משרד עורכי דין מנו – בן שמעון כאן לשירותך וילווה בתהליך עד לקבלת הפיצוי המגיע לך – צור קשר לקביעת פגישת ייעוץ.
 

דורין מנו בן שמעון - משרד עורכי דין

פקס: 03-5360815  |  טלפון: 072-33-80-757  |  מוטה גור 7 פתח תקווה, בניין C (פארק אולימפיה)
כל האמור באתר אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי או חוות דעת משפטית, בכל דרך ואופן ובכל מקרה, המידע המוצג הינו כללי בלבד
לייעוץ הכנס פרטיך ונחזור אליך בהקדם:
תשלום שכר טרחה מותנה בתוצאה