072-33-80-757
לקבלת ייעוץ ראשוני חייגו
או מלאו פרטיכם בטופס
ונחזור בהקדם

תאונות ספורטאים - יש את מי לתבוע ? 

במסגרת מאמר זה נתמקד באיגודי וארגוני הספורט ובפרט בתיקון שבוצע בחוק הספורט באוגוסט 2016 וההשלכה שלו על תביעת הספורטאי אשר נפגע תוך כדי ביצוע הפעילות הספורטיבית.
 
נבהיר, כל אדם שמבצע פעילות ספורטיבית עשוי להיפגע בתאונת ספורט ואת הפיצוי הוא יוכל לתבוע ככל ויש לו פוליסה פרטית המכסה את הפעילות שבוצעה ו/או פוליסה של חדר הכושר בו התאמן אותה שעה ו/או תביעת רשלנות ככל וקיימת.
 
כפי שצוין לעיל במאמר זה נתמקד באיגודי הספורט.
 
עד לאוגוסט 2016 הטיל חוק הספורט, תשמ"ח – 1988 (להלן: "החוק"),  חובה על אגודות ספורט, ארגוני ספורט, והתאחדויות הספורט לבטח את הספורטאים המשתתפים בתחרויות הספורט המאורגנות על ידם בביטוח תאונות אישיות ספורטאים.
 
באוגוסט 2016 תוקן החוק באופן שהחובה לעריכת ביטוח התאונות האישיות לספורטאים בוטלה לגבי שלושה סוגי ספורטאים – 
  1. ספורטאים המקבלים שכר חודשי בגובה שכר המינימום לחודש, לפחות, בתמורה להשתתפותם בתחרויות.
     
  2. ספורטאים המשתתפים בפעילות ספורט שמאורגנת ע"י המעסיק או שהוא תומך בה כפעילות נלווית לעבודה לרבות במסגרת הליגה למקומות עבודה.
     
  3. ספורטאים שהם תלמידים המבוטחים בביטוח תאונות אישיות מכוח חוק חינוך חובה, לעניין פעילות שחלה לגביה חבות של המבטח בביטוח תאונות תלמידים.
ראוי להדגיש כי החוק ביטל את חובת עריכת הביטוח אולם ככל והאגודה ו/או ארגון ו/או התאחדות הספורט מבקשת להמשיך ולבטח את הספורטאים פתוחה בפניה הדרך לעשות כן, לכן חשוב כי הספורטאים המנויים לעיל יכירו את התיקון על מנת שיוכלו לנסות וללחוץ את הארגון להמשיך ולבטח אותם בביטוח על אף ביטול החובה.

תאונות ספורטאים

תאונות ספורטאים
על מי החובה לערוך ביטוח כן חלה
  • כל מי שאינו תלמיד בית ספר
  • תלמיד בית ספר שאינו רשום במסגרת חינוכית הבית ספרית
  • ספורטאי מעל גיל 18 הלומד בכיתה יג'-יד' ושאינו משתכר מפעילות ספורטיבית מעל שכר מינימום.
  • ספורטאי שלא מקבל שכר חודשי בתמורה לפעילות ספורטיבית
  • ספורטאי שמקבל שכר בסכום הנמוך משכר המינימום
  • ספורטאים הנמצאים בפגרה
  • ספורטאים נבחנים
  • ספורטאים הנוטלים חלק בפעילות בחו"ל
  • חיילים
מה הרציונל?
ההסבר שניתן לתיקון החוק ולביטול חובת הביטוח במקרים המצוינים לעיל הוא שהוא נועד למנוע כפל ביטוח אשר לכאורה מהווה עול כבד על ההורים ועל ההתאגדויות.
 
במה דברים אמורים?
הספורטאים שמקבלים שכר כן הספורטאים שמשתתפים בפעילות הספורטיבית מטעם מעסיקם נפגעו הלכה למעשה בתאונת עבודה ולכן באפשרותם להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי וכך גם התלמיד  יכול להגיש תביעה לחברת הביטוח המבטחת אותו בביטוח תאונות אישיות תלמידים מכוח חוק חינוך חובה.
 
אם כן, עד לתיקון היו זכאים הספורטאים לקבל פיצוי גם מחברת הביטוח בביטוח ספורטאים חובה וגם מהמוסד לביטוח לאומי או ביטוח תאונות תלמידים לפי העניין בעוד שכיום לאחר התיקון ה"כפל" בוטל וכעת באפשרותם לתבוע אך ורק את המוסד לביטוח לאומי או את ביטוח התאונות אישיות תלמידים וכך הסירו עול כבד מההורים ומהאגודות.
 
"עול כבד" תלוי את מי שואלים!
הורה שהילד שלו מבוטח אמנם בביטוח תאונות אישיות ירצה לקבל פיצוי עבור הילד גם מהאגודה בה שיחק ג'ודו וכך גם עובד עירייה ששיחק כדורגל במסגרת הליגה למקומות עבודה וזאת על אף שמדובר בתאונת עבודה.

משרד עורכי דין מנו – בן שמעון כאן לשירותך וילווה בתהליך עד לקבלת הפיצוי המגיע לך – צור קשר לקביעת פגישת ייעוץ.
 

דורין מנו בן שמעון - משרד עורכי דין

פקס: 03-5360815  |  טלפון: 072-33-80-757  |  מוטה גור 7 פתח תקווה, בניין C (פארק אולימפיה)
כל האמור באתר אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי או חוות דעת משפטית, בכל דרך ואופן ובכל מקרה, המידע המוצג הינו כללי בלבד
לייעוץ הכנס פרטיך ונחזור אליך בהקדם:
תשלום שכר טרחה מותנה בתוצאה