הליך תביעה לקבלת קצבת ניידות
אם אתה סובל ממוגבלות בניידות בעקבות שיתוק, קטיעה וליקויים תפקודיים נוספים ברגליים, אתה עשוי להיות זכאי לקבלת גמלת ניידות והטבות נוספות מהמוסד לביטוח לאומי.
נדגיש, להבדיל ממרבית התביעות המוגשות למוסד לביטוח לאומי כגון: גמלת נכות כללית וגמלת נכות מעבודה במסגרתן יש להגיש את התביעה למוסד לביטוח לאומי אשר מזמן אותך לוועדה רפואית, על מנת להיות זכאי לפנות למוסד לביטוח לאומי בנושא גמלה ו/או הטבות בניידות התהליך שונה והוא מתחיל בהגשת בקשה להיבדק לוועדה הרפואית המחוזית של משרד הבריאות.
לאחר הגשת הבקשה להיבדק למשרד הבריאות יזומן התובע לוועדה הרפואית המחוזית אשר תקבע את אחוזי המוגבלות.
את אחוזי המוגבלות קובעת הוועדה בהתאם לרשימת הליקויים הקבועה בתוספת להסכם הניידות והיא כוללת:
שיתוקים, קטיעות, קשיונות, מרפקים מדומים, הגבלת כושר תנועת המפרקים בגפיים התחתונות או החלפתם, קיצור גפה, תהליך אי ספיקה היקפית בעורקי הגפיים התחתונות, מומים מלידה, קומה נמוכה והפרעות במערכת כלי הלימפה.
נבהיר כי מדובר ברשימה סגורה וכי לוועדה הרפואית אין סמכות להרחיב אותה כך שעל מנת שהתובע יהא זכאי לקביעת אחוזי מוגבלות עניינו חייב להיכנס ולהתאים לאחד מהליקויים המנויים בהסכם הניידות מה שפעמים רבות מוביל לתחושת חוסר צדק עת אדם אמנם מוגבל מאוד בהתניידותו אך מצבו אינו עונה על אחד הליקויים ולכן בקשתו נדחית.
לדוגמא:
אדם עם שחיקת סחוס מלאה בשתי הרגליים שלא עבר ניתוח להחלפת מפרק ברך לא יהיה זכאי לקביעת אחוזי מוגבלות למרות שבפועל אין ספק כי הוא מוגבל בהתניידותו.
לאור הקושי הרב בפניו ניצב התובע אשר סובל מאוד ומתקשה בהתניידותו רצוי וכדאי להיות מיוצג בוועדה הרפואית ע"י עו"ד מנוסה ומקצועי אשר יציג את עניינך בצורה הטובה ביותר בפני הועדה, יוכיח כי עניינך כן עונה על אחד הליקויים ברשימה או ישכנע את הועדה, במקרים מסוימים, כי יש מקום לבצע מעין התאמה של מצבך לאחד הליקויים.