072-33-80-757
לקבלת ייעוץ ראשוני חייגו
או מלאו פרטיכם בטופס
ונחזור בהקדם
תביעת סיעוד

תביעת סיעוד

הליך תביעת סיעוד 

תביעת סיעוד היא הליך ארוך מתיש שבמקרים רבים נלווה לו גם ממד משפיל עבור המבוטח הזקוק לשירותי סיעוד. המצב הבסיסי הוא שהוא צריך להוכיח ש'הוא לא יכול להיות עצמאי', ומבחינה פסיכולוגית זה מצב מורכב, כי האינסטינקט הראשוני של כל אדם זה להוכיח ש'הוא כן יכול', והחוקרים והרופאים מטעם חברות הביטוח נוטים 'לנגן' על האינסטינקט הזה. ההמלצה שלנו היא שאם תביעת סיעוד עומדת על הפרק, תתכוננו, והדרך הכי טובה להתכונן היא להתייעץ עם עורך דין תביעת סיעוד.


עם התבגרות האוכלוסייה והעלייה בתוחלת החיים, אנשים רבים בגילאים מבוגרים עלולים למצוא עצמם/ מוגבלים מבחינה תפקודית ו/או קוגניטיבית לעיתים עד כדי מצב סיעודי. 

גם בגילאים צעירים יותר, לא עלינו, אדם עלול למצוא עצמו במצב סיעודי עקב מחלה או תאונה. 
מדובר במצב לא פשוט שמעמיד את החולה הסיעודי ואת משפחתו בפני התמודדות יומיומית מאתגרת ולא פשוטה הבאה לידי ביטוי לא רק בהיבט הפיזי, הנפשי והרגשי אלא גם ברמה הכלכלית. עלות אשפוז סיעודי נע בין 12,000 ל-17,000 שקל בחודש. בהתאם, הוצאות לתקופה של שלוש שנים, למשל, עשויות להגיע ל-500,000 שקל. 

מי נחשב לסיעודי?
חולים המוגדרים סיעודיים הינם אנשים אשר שנשללה מהם עצמאותם והם זקוקים לעזרה בביצוע פעולות יומיומיות, אפילו הפשוטות ביותר. במרבית פוליסות ביטוח סיעודי מוגדר מצב סיעודי כך: 
"כאשר מצב בריאותו ותפקודו של המבוטח ירודים כתוצאה ממחלה, תאונה או ליקוי בריאותי, אשר בגינו הוא אינו מסוגל לבצע בכוחות עצמו חלק מהותי, של לפחות 3 מתוך 6 הפעולות הבאות:
א. לקום ולשכב.
ב. להתלבש ולהתפשט.
ג. להתרחץ.
ד. לאכול ולשתות.
ה. לשלוט על הסוגרים.
ו. ניידות. " 

בנוסף פוליסות הסיעוד מגדירות כסיעודיים גם חולים הסובלים מפגיעה קוגניטיבית שבעטיה הם נזקקים להשגחה ("תשושי נפש").

 


פיצויים מחברת הביטוח
חולה שעונה על ההגדרות לעיל והינו סיעודי, זכאי לתגמולים במידה וברשותו פוליסת ביטוח סיעודי. לצורך כך, עליו להגיש תביעת סיעוד לחברת הביטוח שממנה רכש את הפוליסה. במקרים רבים יישלח רופא/אחות מטעם חברת הביטוח שיבדוק את מצבו של המבוטח ולאחר מכן תינתן החלטה על ידי חברת הביטוח באשר לזכאותו של מהמבוטח לתגמולים. 

נשמע פשוט? לא בדיוק
שימו לב! למרות שמבוטחים משלמים עבור הפוליסה ממיטב כספם במשך שנים, חברות הביטוח נוטות לסרב לשלם למבוטחים את תגמולי הסיעוד המגיעים להם בטוענות שונות ומשונות גם ללא שום סיבה מוצדקת, ומערימות קשיים, על מנת שלא לשלם את התגמולים.  לכן, מומלץ לפנות לעו"ד בעל ניסיון וידע בתחום, לצורך התייעצות בנושא. 

מה באשר לביטוח לאומי?
מבוטח סיעודי שהגיע לגיל פרישה מעבודה עשוי להיות זכאי ל"גמלת סיעוד" מהמוסד לביטוח לאומי. הגמלה ניתנת בד"כ בשירותים ולא בכסף לדוגמא – קבלת מספר שעות טיפול של מטפל. היקף שעות הטיפול נקבע לפי מידת התלות של החולה הסיעודי בעזרת הזולת.  גם כאשר מדובר בביטוח הלאומי, מומלץ להיוועץ בעו"ד העוסק בתחום, לצורך סיוע במימוש הזכויות להם הנכם זכאים. 

משרד עורכי דין מנו – בן שמעון כאן לשירותך וילווה בתהליך עד לקבלת הפיצוי המגיע לך – צור קשר לקביעת פגישת ייעוץ.
 

דורין מנו בן שמעון - משרד עורכי דין

פקס: 03-5360815  |  טלפון: 072-33-80-757  |  מוטה גור 7 פתח תקווה, בניין C (פארק אולימפיה)
כל האמור באתר אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי או חוות דעת משפטית, בכל דרך ואופן ובכל מקרה, המידע המוצג הינו כללי בלבד
לייעוץ הכנס פרטיך ונחזור אליך בהקדם:
תשלום שכר טרחה מותנה בתוצאה